Harmanlanmış Öğrenmenin (Blended Learning) İdeal Olmasının 3 Nedeni

Harmanlanmış Öğrenmenin (Blended Learning) İdeal Olmasının 3 Nedeni
02 Ekim 2022 3 Dakika Okuma

Harmanlanmış Öğrenmenin (Blended Learning) İdeal Olmasının 3 Nedeni

Covid-19 salgının etkisiyle 2020 yılının, bizlerin hafızasında çarpıcı bir etkisi olduğunu söylemeliyiz. Pandeminin etkisi 2021 yılında da devam ederken, umudumuzu ve enerjimizi artırarak bu süreci fırsatlara çevirebiliriz.

Artık şirketler ve organizasyonlar, çalışanlarının yeni teknolojilere uyumundaki bilgi ve beceri açıklarını kapatmak için fazlasıyla uğraş veriyor. Bunun için webinarlar, animasyonlar, mobil uygulamalar gibi yöntemleri kullanıyor, makine öğrenmesi gibi gelişmekte olan öğrenme yöntemleriyle, çalışanlarının becerilerini geliştiriyorlar. Bu yöntemlerin, en akıllı, en hızlı ve en uygun maliyetli çözüm olduğunu düşünüyorlar.

Harmanlamış Öğrenme de yine en iyi öğrenme yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Harmanlanmış Öğrenme yaklaşımının, tek yöntemli bir yaklaşıma kıyasla oldukça esnek ve uyarlanabilir olduğunu görmek fazlasıyla kolay aslında. Bu öğrenmenin, hızla gelişen dijital çağda, çalışanların becerilerini yükseltmek için ideal çözüm olmasının 3 nedenine birlikte bakalım.

  1. Esneklik sağlar
    Hepimiz, farklı insanların farklı şekillerle öğrenebildiğini biliyoruz. Görsel olarak veya kendi başına okuyarak öğrenen kişiler için kendi hızlarına göre ayarlama yaparak çevrimiçi videolar izlemek en iyi yöntem olabilir. Sosyal ve işitsel öğrenenler ise eğitmen liderliğinde canlı sınıflardan en iyi şekilde yararlanabilir. Ayrıca kullanıcılar, istedikleri cihazla, istedikleri zaman her yerden erişim sağlayabilir. (Cep telefonu, Laptop, Tablet vb.)
     
  2. Öğrenmeyi geliştirir
    Çevrimiçi Öğrenme uzmanı Mark Rose, ‘’E-öğrenmenin en önemli özelliği, tekrarlanabilir olması ve zengin öğrenme deneyimi sunmasıdır.’’ diyor ve ‘’Çalışanların öğrenmesine yardımcı olan bu tekrarlardır.’’ diye ekliyor. Dr. Edgar Dale’nin Deneyim Konisi Modeline göre ise sunumlar, webinarlar, gerçek hayat projeleri, mobil oyunlaştırmalar gibi farklı eğitim yöntemleri gibi öğrenme sürecine ne kadar farklı duyu dahil olursa o kadar akılda kalıcılığın arttığı öne sürülüyor. Dr. Edgar aynı zamanda, Harmanlanmış Öğrenme sistemi ile çalışan bağlılığının da artabileceğini de söylüyor.
     
  3. Geri bildirimi iyileştirir
    Harmanlanmış Öğrenme, iyi geri bildirim sağlayan bir metodolojidir. Çevrimiçi testler, sınavlar gibi ölçme ve değerlendirme araçları sayesinde kullanıcıları değerlendirir, geri dönüşlere göre kullanıcılara yardımcı olur, motivasyon seviyelerinin artmasını sağlar. Christensen Enstitüsü’nde bir öğrenme araştırmacısı olan Clifford Maxwell, Harmanlanmış Öğrenmenin, geleneksel öğrenimin yapmayacağı şekilde, bireysel kullanıcı için bir değişimi temsil ettiğini de söylüyor.

Dijital çağda, rakiplerden bir adım önde olunabilmesi için çalışanları, hızlı ve uygun maliyetli geliştirmek oldukça önemli.

Öyle görünüyor ki Harmanlanmış Öğrenme de bu açılardan ideal bir çözüm olabilir. Çağ değişiyor. Yenilikler hızla geliyor. Bizler hazır mıyız peki?

Kaynak:
simplilearn.com/ Eshna Verma / 3 Reasons Why Blended Learning Is Ideal for Corporate Training

Benzer Yazılar

Cardboard için Sanal Gerçeklik Uygulaması Nasıl Geliştirilir

Cardboard için Sanal Gerçeklik Uygulaması Nasıl Geliştirilir

Günümüzde sanal gerçeklik (VR) gittikçe çok fazla popüler hale geliyor ve Cardboard (Google) platformu da öyle. Cardboard için VR oluştururken göz önü...

Yazıyı Oku
Öğrenme Uzmanlarının Kullanıcı Olmaları da Gerekiyor

Öğrenme Uzmanlarının Kullanıcı Olmaları da Gerekiyor

Şefinin yemeklerini tatmadığı bir restoranda yemek yemeyi hayal edin. Riskli, değil mi? Hepimiz yemek yaparken periyodik olarak yemeğin tadına bakarak...

Yazıyı Oku
Çalışanların Katılımı ve Etkili Eğitim Hazırlamak için 4 Yol

Çalışanların Katılımı ve Etkili Eğitim Hazırlamak için 4 Yol

Çalışanların katılımı önemli bir konu, eğer katılımda sıkıntılar yaşanırsa örgütsel büyümeye engel olabiliyor. Katılım sorunlarını azaltmanın anahtarı...

Yazıyı Oku